top of page

Dit værd

Opdateret: 1. aug. 2019


Der er intet du skal tænke, ønske eller skabe i denne verden, for at være noget værd. Der er intet du skal opnå, udrette eller nå for at være det sted du skal være eller for at føle dit værd.


Det er faktisk heller ikke dig der bestemmer, hvor meget du er værd. Det er heller ikke dine omgivelser der kan måle eller bestemme dit værd.


Dit værd er allerede skabt og grundlagt af Gud, og det kan du (heldigvis) ikke ændre på. Er det ikke befriende at tænke på? Du er allerede det mest herlige storslåede væsen, og det kan hverken du eller andre ændre på. Du er et guddommeligt bevis på livets udfoldelse og skabelsens kraft. En udvidelse af universet. Lysets stråling. Et smukt stykke stjernestøv. En udødelig og evigt levende kapsel af energi.


Din sjæl er den du virkelig er, og din sjæl er kærlighed. Alle er født til at elske og blive elsket. Det er den mest gennemtrængende og stærkeste kraft på jorden og dertil vores eneste formål. Vi er alle udvidelser af kærlighed. Dit perfekte jeg er allerede skabt, og dit perfekte jeg er kærlighed. Mange siger; "ja vi er jo kun mennesker, ingen er perfekte", men det er faktisk forkert. Vi er alle allerede skabt perfekte, det er hvad vi har tilføjet sidenhen, der er nytteløst. Grunden til vores sjæl (kærlighed) er så perfekt og stærkt er fordi det er uforanderligt. Kærlighed kan ikke forandre sig, kærlighed er bare. Dvs. når du er 100 % dig selv (kærlighed), så kan intet negativt påvirke dig.


Nogle kan falde i den misforståelse at vi er svage eller underdanige når vi kun viser kærlighed, men det er faktisk når vi er i den energi at vi er i sikkerhed, for dér kan intet gøre os ondt. Mørke kan ikke eksistere i lyset, så hvis du er en meget udstrålende person, så kan negativitet ikke eksistere meget længe i dit nærværd. Den der ikke forsvarer sig selv, behøver ikke beskyttelse.


Grunden til at kærlighed også er det eneste der er værd at føle (sammen med fred, glæde og ro), er fordi det er det der føles mest naturligt. Det er det, der får os til at føle os bedst tilpas, netop fordi vi er skabt til at føle sådan.


Vi har desværre så snu en tankegang, opdraget af den kollektive verdens frygt, som giver os alle mulige retfærdiggørelser til hvorfor vi ikke må være glade. Vi giver ikke os selv lov til at være glade. Vores ego sørger bevidst for at ordet selvværd og selvtillid eksisterer, så vi tror vi selv kan regulere det og lade det påvirke af alt i og omkring os. Ego'et får os til at tro, at det bedste vi kan være som mennesker, ligger langt ude i fremtiden, og først når vi har opnået 1000 ting først, SÅ er vi noget værd, men da ikke nu! - Komplet bullshit :)


Vi er opdraget til at skulle kæmpe, slås, gå i krig, være vrede, være trætte, være kede af det og meget mere, for at opnå det vi ønsker. Vi tror alt kræver blod, sved og tårer for at komme frem. Men det er slet ikke realiteten... Vi lever i en verden baseret på frygt. Vi er ofte blevet fortalt at vi er dygtige når vi opfører os ordentligt. Vi er gode mennesker når først vi har gjort vores pligter. Vi får aldrig ubetinget af vide at vi helt essentielt er gode. Vi skal altid handle, udføre eller opnå noget først, før vi er gode. Så er det klart det ligger så dybt i os og i vores underbevidsthed - at vi føler så lidt værd...


Derfor bliver vi nødt til at ændre vores sind, til at kunne beskue en dimension, en verden, udover den vi ser med vores øjne. Tid og rum eksisterer ikke. Fortid og fremtid eksisterer ikke, kun nuet, og i nuet findes evigheden. Ego'et bruger tiden imod os, ved at få os til at tro, at vi mangler tid til at hele, tid til at vokse og tid til at blive de mest fantastiske mennesker vi er skabt til at være. Endnu en illusion. Vores perfekte væren er ikke baseret på tid eller alder. Vores perfekte væren ligger ikke langt ude i fremtiden. Den er udelukkende baseret på villighed og beslutsomhed. Hvor villig er du til at give slip på alt der er baseret på frygt? Hvor villig er du, til at leve i 100 % lykke og kærlighed? For frygtens stærkeste våben, er at få os til at tro, at vi har brug for at tænke og føle negativt. Vi tror det giver os noget vi har brug for at se på. Det er en fælde når vores analytiske sind tager over for at holde os fastlåst i ulykkelighed. Det er her hvor vi overgiver vores liv til universet, stiller os frem som små børn og siger: Vis mig vejen.


Her viser du tillid, tager imod instrukser og behøver ikke længere at overbekymre dig om dit liv, for du ved i princippet ingenting, kun skæbnen ved hvad du har brug for, for at vokse som menneske og have det godt.


Vi skal bruge hjertet til at mærke vores omgivelser og hinanden. Det er en højere intelligens, som i sidste ende vil hjælpe os med at overleve, for alt andet er kun ude på at gøre os syge og i sidste ende dræbe os. Ego'et bruger vores krop som sit tempel. Hver eneste tanke der er baseret på frygt, manifesterer sig som sygdom i kroppen. Vrede sætter sig i leveren. Frygt sætter sig i nyrerne. Stress sætter sig i hovedet. Sorg sætter sig i hjertet og lungerne. Nervøsitet sætter sig i maven.


Hvis du tænker dig grundigt om, så genkender du godt de her fysiske fornemmelser når du har det mentalt skidt.


Jeg har hørt SÅ mange unge mennesker døje med selvværdsproblemer. Mange af de såkaldte "12-tals piger" føler at deres verden går under, hvis ikke de får høje nok snit efter gymnasiet. I stedet for de snit i sjælen over alt den stress og angst de putter sig selv igennem. De er bange for ikke at kunne tage en uddannelse efterfølgende, som om det afgør hele deres liv og deres livsglæde. Mange døjer også med social og almindelig angst. Som om der konstant ligger et skyggetæppe henover de unges spolerede sind. Jeg hører mange som ikke ved hvordan de skal elske sig selv. Mange med hadefulde tanker som er fuldstændig destruktive bag facaden og holder sig selv i en konstant emotionel tortur og mental pine.


Mange af de her problemer er ofte udløst af at vi går og tror at vi kun er noget værd hvis vi får et højt snit, får den uddannelse, får det certifikat, får det job, får det hus, får den partner, får det kursus, får de dyre kjoler, får de rigtige venner osv. osv. osv.


Så jeg gentager: "der er intet du skal tænke, ønske eller skabe i denne verden, for at være noget værd. Der er intet du skal opnå, udrette eller nå for at være det sted du skal være eller for at føle dit værd."


Det værste du kan gøre er at placere din lykke udenfor dig selv, for så finder du den aldrig. Identificerer du din lykke gennem en udefrakommende påvirkning, så kommer du aldrig til at have det godt indeni. Dit fundament eksisterer ikke og hver gang du får frataget det du tror gør dig lykkelig, bliver du bare ulykkelig. Lykken er kun i dig, gennem dit allerede etablerede værd, og lykken findes kun ved at sprede den du er (kærlighed). Du vil se, at når alt er på plads indvendigt, så vil dine omgivelser falde på plads fordi du faktisk manifesterer gennem dine tanker. Din realitet bliver skabt af dine tanker. For hvad end du tror på, så skaber det form, så kraftfuld er du! Og hvis du kan skabe så meget ulykke og negativitet, så tænk på hvor kraftfuld du er, hvis du vender skuden til det modsatte?


Tænker du med kærlighed bliver du rask. Dine relationer forbedres. Din verden og realitet bliver som du ønsker. Dine drømme bliver til virkelighed. For når du befinder dig i kærlighedens energi giver du frit plads til at mirakler kan udfolde sig. Befinder du dig på en negativ holdeplads baseret på frygt, blokerer du udfoldelsen af dit liv, og det er fordi kærlighed ikke kan eksistere der hvor frygt er. Du kan ikke have begge dele, det er enden eller. Alt du skal gøre er at acceptere én side, så bliver den anden automatisk ekskluderet. Dvs. du kan endda komme ud af alt det dårlige helt uden konflikt. Helt uden kamp. Tag en beslutning og det er alt du behøver gøre.


Det du kan fokusere på, er at fjerne alle de lag som hindrer dig i at være dit perfekte, uspolerede jeg, fyldt med kærlighed, guddommelighed og lys. Derefter, bruger du de gaver der er dig givet, til at have en beskæftigelse i livet, bare for at leve. En gave kunne være at synge. En kunne være at male. En kunne være at ordne biler. En gave kunne være at danse. Når du så har fundet en beskæftigelse i dit liv, så er dit højeste formål på denne jord, at sprede kærlighed med den. Det er ligegyldigt hvilken beskæftigelse du har, selv hvis du ikke har nogen - det vigtigste er bare, at hvem end du støder ind på af mennesker i løbet af en dag, som du kan kommunikere med, så giver du kærlighed til dem. Det kan være med dine ord, med et smil, blot med dine tanker, en krammer, en hjælpende hånd, hvad som helst. Det er selvfølgelig ikke kun gennem vores beskæftigelse men på alle områder i livet hvor vores formål er at sprede kærlighed.


Du mærker kun dit værd, ved at dele ud af det du er, for så forstærker du følelsen af kærlighed i dig selv og andre. Selvværd kan kun øges gennem selvudvidelse. Når du udvider dig selv, så mærker du dig selv. Så jo mere kærlighed du spreder, jo mere mærker du dit værd og den du virkelig er.


Der findes kun to modsætninger: kærlighed og frygt.


Vi er opdraget i en verden af frygt, og det er vores opgave at ændre hele vores tankesystem fra frygt til kærlighed. Fra mørke til lys. Fra ego til vores højeste selv.


Det er kun kærlighed der har værdi, og alt hvad der ikke er kærlighed, er et kald på kærlighed.


Men at ændre hele vores tankegang kræver øvelse og daglig praksis, for at vi kan være så lykkelige som muligt. Alt det kræver, er at du tillader Gud/Universet/Den hellige ånd/Engle, hvad end du tror på, hjælpe dig, med at fjerne alle de lag som er baseret på frygt. Det er ligegyldigt om du tror på Gud eller ej, det er selve oplevelsen/erfaringen der tæller. Først når du mærker fordelene, vil du med tid måske begynde at tro. Det du så kan gøre selv med den hjælp, er at blive bevidst, hver gang en negativ tanke ankommer. Mød din frygt med kærlighed og sig: "Hej kære selvhad min gamle ven, der var du igen" og så vil det straks forsvinde. For frygten vinder kun, når du ikke kan genkende den!


Så snart du lærer at genkende alt der ikke er kærlighed, så vær bevidst, vær vågen og giv slip på den tanke. Vend negativiteten til det modsatte.


Det betyder selvfølgelig ikke at hvis din hund er død skal du benægte din sorg og tænke: jeg er kun kærlighed! Jeg er kun kærlighed! Jeg er kun kærlighed!


Nej - vi skal selvfølgelig give os selv plads til at mærke de følelser der ankommer - men kun for at kunne give slip på dem igen. Det værste vi kan gøre er at fortrænge vores følelser. Så når du ikke ligefrem føler "the love wave", men føler vrede, så giv dig selv lov til at føle den vrede i måske en times tid. Mærk den. Løb den tur. Stræk kroppen ud. Og så giv slip på den med kærlighed. Overgiv dine følelser til det der er større end dig, og bed om hjælp til at vende tilbage til den du virkelig er. Hårde og smertefulde oplevelser fra livet gør ofte at vi lærer at elske på dybere niveauer. Måske er det derfor, der er så meget sygdom i verden, for netop at bringe os tættere sammen. Den kærlighed der bringer os tæt på hinanden vil hele os. Al negativitet i verdenen er et kollektivt skrig på kærlighed. Hvis vi nu var gode ved hinanden fra starten af gennem hjertet ville vi forebygge alverdens sygdom.


Nogle gange er vi bange for maksimal kærlighed, fordi det er ukendt terræn. Det vi er bedst til føler vi os trygge i. Det er nemt at være pessimist, men endnu nemmere og mindre anstrengende at slappe af og være glade. Hvad sker der, når vi når dertil? Vi kan være bange for at det vil være for overvældende. Og det er det også, for vores ego altså. Det er overvældende for vores lille, separerede, frygtsomme selv. Det frygtsomme sind vil blive opløst, og det skræmmer os, fordi vi identificerer os med det, og tror det er en del af os. Forresten har det ikke en skid med os at gøre. Vi tror vitterligt at en del af os dør, når vi overgiver os til konstant kærlighed, når vi i realiteten bare bliver genfødt.


Det nytter heller ikke noget at reservere din kærlighed til én person eller få personer. For så udelukker du andre og det er det modsatte af kærlighed. Kærlighed er ikke kærlighed, før den er ubetinget og for alle. For vi er alle én. Ønsker du ikke også ubetinget kærlighed?


Findes der nogen du ikke kan lide, så tro på deres sjæl der ligger gemt bag alle de lag vi nævnte tidligere og ønsk dem det bedste, lykke og kærlighed. Tanker skaber realitet. Måske vil nogle mennesker hele blot ved din gode intention. En bøn er broen til mirakler. Jeg siger heller ikke du skal hoppe lalleglad rundt og elske alle, for man skal selvfølgelig tage sunde beslutninger omkring hvem man vil bruge sin tid på, da det ikke er alle mennesker der er gode for os. Vi kan altid ønske det bedste for alle, gennem hjertet - det er ikke ensbetydende med at man skal være sammen med dem.


De religiøse termer jeg har brugt i den her artikel er mest for at give en psykologisk effekt og kosmisk værdi og ikke religiøs værdi. Principperne er det vigtigste. Til slut vil jeg bare sige:"Enlightenment is but a recognition, not a change at all"I lys og kærlighed,


Spirit


112 visninger2 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

2 Comments


Nathalia Candas
Nathalia Candas
Jun 14, 2019

Det er min største glæde at dele af mit hjerte, tak fordi du modtager det <3

Like

Åh smukke sjæl🙏🏼 Tak for den fineste, både hjertedeling, men også deling af alle de vise ord, du her har nedfældet❤️ Tak

Like
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page